HELSINGBORGS ELTEKNIK, HELTEKNIK AB
MÅN- FRE 07:00 - 17:00
HELSINGBORGS ELTEKNIK, HELTEKNIK AB
MÅN- FRE 07:00 - 17:00

Installation av Laddboxar och Laddstationer

Helsingborgs Elteknik, Helteknik AB är samarbetspartner av marknadens vassaste Laddstation tillverkare och därför kan vi erbjuda våra kunder förmånliga priser för inköp av Laddstationer. Som kund kan du välja att köpa din laddstation antingen från oss eller själva. Om ni väljer att köpa Laddstation själva, får ni tänka på att Laddstationen är CE märkta och uppfyller kraven i förordningen för att ni ska kunna få 50% skattereduktion. Vi säljer och installerar Laddstationer till  privatkunder, Bostadsrättsföreningar och samfälligheter samt Företag och Industri.
Oavsett om det handlar om en enkel Laddbox i fasaden eller tiotals Laddstationer i parkeringshus, tveka inte att kontakta oss för hjälp och vägledning.

Installation processen

* Kunden kontaktar oss och bokar tid.

* Vi träffas och går igenom kundens behov och önskemål sedan gör vi en undersökning av platsen och kundens anläggning för att kunna erbjuda den bästa och mest ekonomiska lösningen.

* Vi skickar ett underlag av projektet till kunden där vi redogör;

– Vilken eller vilka produkter vi har tänkt att använda
– Hur och var vi ska placera laddstationen,
– Hur och var vi skall dra kablarna

* När kunden har godkänt projektet, skickar vi en offert där vi beskriver allt som ingår i jobbet och vad som kan förekomma som tilläggskostnader.

* När kunden har godkänt offerten bokar vi tid för utförandet av jobbet.

* Vanligt fall tar det mellan 2 till 4 veckor från kundens första samtal till färdigt installation.

* Leverans- och installationstider är annorlunda när det gäller företag & bostadsrätsföreningar och samfälligheter där det behovet av laddboxar är mer än 5 st.

OBS! Just nu har vi stor efterfrågan för installation av Laddboxar och det medför något längre leverans- och installationstider.

Installation Basic

Vår Installation Basic täcker alla lösningar från 1-fas / 10A / 2,3kW upp till 3-fas / 16A / 11kW.
Oavsett dina behov idag, kommer installationen att vara redo för Lastbalansering och upp till 3-fas / 16A om du senare borde ha möjlighet till mer laddningseffekt.
Installation Basic innehåller följande:

 • 10 meter 5 g 2,5 mm2 kabel från Elcentral till laddningsplats
 • 1 hål i trävägg eller lättbetong
 • Personskyddsautomat enligt din elinstallation
 • 4 timmars arbete på plats
 • Installation, anslutning och test
 • Max 40 km körning totalt tur / retur
 • Dokumentation
 • Möjlig applikation
 • Installation Advanced

  Installation Advanced är framtagen för att kunden ska utnyttja laddstationen på ett maximalt sätt.
 • Allt i Installation Basic
 • Lastbalansering
 • Installation och test
 • Dynamisk Lastbalansering

  Effektförbrukningen i ett hushåll varierar väldigt mycket i olika tidpunkter under dagen. Hur mycket effekt vi kan förbruka samtidigt, är begränsat av våra huvudsäkringar. Många av oss har säkert upplevt att huvudsäkringen löser, när vi sätter igång kaffekokaren och ugnen eller spisen redan är på. Det är för att skydda elanläggningen för överbelastningar därmed bränder.
  För att ta ut mer effekt och kunna köra flera apparater samtidigt höjer vi storleken på huvudsäkringen (OBS! Krävs behörighet) och därmed ökar årsavgiften. Det är vad som krävs för att vi ska kunna ladda elbilen med högeffekt alltså mer effektutrymme i vår anläggning.
  Istället för att höja huvudsäkringen använder man en dynamisk lastbalansering för att kunna ladda elbilar utan att behöva byta huvudsäkringar. I elcentralen installerar vi en effektmätare som kommunicerar med laddboxen som i sin tur sänker eller höjer laddeffekten utifrån tillgängliga effekten i hushållet. Finns det utrymme laddas bilen med högre effekt annars sänks eller stoppas det helt för att skydda dina huvudsäkringar. Du behöver inte bekymra dig över säkringarna eller göra manuella inställningar på din laddare, den sköter sig själv och du har en laddad bil på morgonen när du ska köra.